RUIMTE

Omgekeerd ontwerpen

Een Langenberg Cabin Cruiser is dankzij het uitgekiend design ruimer dan alle andere schepen in zijn klasse.  Dit is het logische gevolg van het omgekeerd ontwerpen. De indeling, minimale interieurafmetingen en comfortverhogende voorzieningen zijn de uitgangspunten voor het ontwerp. Eerst de layout, dan het jasjeEerst de layout, dan het jasjeNiet het model van het schip is leidend. Naast stahoogte, royale bedden en riante kuip waren ook een ruime keuken en toilet, voldoende zitplaatsen en kastruimte de eisen. Het schip moest daarnaast ook brede gangboorden en ruimte voor voldoende isolatie hebben. Pas toen de definitieve layout was vastgesteld werd het casco getekend. Het uiteindelijke model zit als gegoten om het interieur en spreekt niet alleen kenners  maar ook niet-watersporters aan. Bovendien vaart het ook nog eens geweldig.

 

Boeg

Kenmerkend voor de Langenberg CC is de volle boeg waardoor het gehele interieur enkele decimeters verder naar voren geschoven kan worden. Dit resulteert in meer ruimte in zowel de kajuit als de kuip. Bovendien betekent het dat de bedden in de voorpiek aanmerkelijk breder zijn dan verwacht en het slaapcomfort op een hoog niveau staat.

 

 

De volle kop zorgt voor meer interieurruimteDe volle kop zorgt voor meer interieurruimteBreedte

Het volume wordt nog meer vergroot door de breedte van het schip. Waar een gemiddelde cabinsloep of cruiser een lengte-breedteverhouding heeft van 2,86 tot 3,33 is dat bij de Langenberg 2,70 zonder dat het ten koste gaat van de vaareigenschappen. Aan de dinette is het prima toeven, de keuken heeft veel aflegruimte en de toiletruimte is ook geschikt voor mensen met claustrofobie.

 

Spiegel

Naast de volle kop is ook de spiegel karakteristiek. Vanuit het midden van het schip loopt de romp vrijwel recht naar achteren zodat de achterkant van het schip ook beeldvullend is. Hiervan profiteert men uiteraard in de riante kuip. Alleen de rondzit biedt al plaats aan maar liefst zes (CC 27) tot 8 personen (CC 33).

 

De brede spiegel resulteert in een riante kuipDe brede spiegel resulteert in een riante kuipStahoogte

Niets is lastiger dan gebukt door het leven te gaan. Een comfortabel schip dient daarom stahoogte te hebben. De Langenberg CC voldoet aan deze belangrijke eis.

Niet alleen onder de cabriokap maar ook in de kajuit is ruimschoots stahoogte voor de gemiddelde opvarenden.
De stahoogtes in de kajuit zijn:

  • CC 27: 184 cm
  • CC 30: 191 cm
  • CC 33: 192 cm

 

Onderscheidend

In tegenstelling tot veel andere schepen zijn de indeling en comfortverhogende voorzieningen dus leidend geweest in het ontwerp van de Langenberg Cabin Cruiser. Waar anderen uit veiligheid voortborduren op ontwerpen van oude vissersschepen, reddingssloepen, loodsboten of jaren '70/80 kruisers heeft Langenberg met veel succes de omgekeerde weg bewandeld. Alleen dan kan een schip gebouwd worden dat voldoet aan alle wensen van de moderne watersporter.

TOP